Murat

  • Ankara
  • Mesajlar: 35
  • Meslek: Çiftçi
OYM
Kıdem:

Bahçede çimenlerden nasıl ve nasıl kurtulacak ?


Bahçede çimlerden kurtulup bir kez olsun! Sadece halk ilaçları

Yaz ikamet için güzel tohum ve fideler kültürünün topraklarında ekilen hepsinden daha iyi ve daha hızlı büyür yabancı otlara karşı mücadele zor bir dönem başlar hemen sonra. Tabii ki, ülkenizin sitesi arazinin 20 veya 40 dönüm Rogo olanlar hakkında küçük, özellikle hissettiğini sorunları ancak ne olur? Bahçede çimenlerden nasıl ve nasıl kurtulacak ?

ilk ve son kez çim kurtulmak
yaz yeterince hızlı değil bir yaz sakinlerinin yabani otlar anılması nedeniyle harcamak istemiyorum geçerken, etkili yollar ve araçlar icat edildi, bu hayatı kolaylaştırır. Bu yöntemler nelerdir ve bunları nasıl kullanırsınız?

Bahçede çimlerden nasıl kurtulur – seçenekler

Birçok kamyoncu çiftçi, yabani ot gibi bu tür sorunları unutmayı sonsuza kadar hayal eder. Ama tam olarak bu işe yaramaz. Neden? Tüm yabani otları düzenli olarak köklendirseniz bile, bu zararlıların tohumları toprakta büyük miktarlardadır, bu yüzden hemen filizlenirler. Tabii ki, yabani otu erken bir aşamada yok etmek daha iyidir, aksi takdirde kök sistemi sebze bitkilerinin zayıf köklerini tamamen sarar. Ayrıca yabani otlar, verimli bir bitkinin meyve sularını beslerler ve besinlerden mahrum bırakırlar.

Bugün zararlı bitki örtüsü ile savaşmak için bilinen iki yol var:

  1. Mekanik.
  2. kimyasal

Mekanik yöntem, yabani otları elle çekmeyi içerir. Fakat bu yabani otlardan sonra tekrar yeni bir kuvvetle sürmeyeceğine dair güvence – hayır. Özellikle aktif yabani otlar yağmurlardan sonra büyür, bu nedenle bu seçenek küçük bir alana sahip yaz sakinleri için daha uygundur. Eğer mekanik yöntemi kullanmaya karar verirseniz, o zaman toprağın işlenmesi kurallarına dikkat edin: bunun için bahçe aletlerinin kullanılması ve bitkilerin kökünden çekilmesi, toprakta bırakılmaması önemlidir.

Kimyasal yönteme gelince , herbisitlerin kullanımını içerir. Ancak bu yöntem ekilen ürünler için tehlikeli olabilir, bu yüzden kullanılması önerilmez.

Yabani halk ilaçları nasıl başa

icat herbisit önce, insanlar az etkili olduğu kanıtlanmıştır otlar halk ilaçları, baş. Size birkaç etkili yol sunuyoruz.

Alkol. Kimyasal kullanmadan banliyö bölgesinde bir kültür yetiştirmek istiyorsanız, bir alkol solüsyonu kullanın. Bunu yapmak için, alkolü 1:10 ile orantılı olarak karıştırın ve gelecekteki ekim alanıyla doldurun. Gelecek sezonda yabani ot yok olmaz.

Sabun, sirke ve tuz. Bu kompozisyon herbisidal sabunun etkisine sahiptir. Çözeltiyi hazırlamak için eşit oranlarda tuz, rendelenmiş sabun ve sirke karıştırın. Bırak gitsin. Bundan sonra yabani otlar ile püskürtülebilir.

Birçok banliyö bölgesi sahipleri, satın alınan herbisitleri “halk” ile değiştirmeye çalışıyor. En basit ve en güvenli olanı olarak, asetik asit genellikle kullanılır. Yatakları spreylemek için çoğu zaman yüzde 5’lik bir çözüm uygular.
Bahçeyi idare etmek için yabani otlar için daha etkili bir “halk” ilacını kullanabilirsiniz – sirke ve tuz. Bu gibi bir herbisit aşağıdaki gibi hazırlanır:
3.8 litre sirke,% 9 oranında kefene dökülür;
yarım bardak tuz içine dökülür;
biraz sıvı sabun eklenir;
her şey iyice karıştırılır.

Sirke ile yabani otlar için bir ilaç, kimyasal preparatlarla aynı şekilde kullanılır. Sprey mümkün olduğunca dikkatli olmalıdır. Spreydeki damlaların bitki bitkilerine ulaşmasına izin vermeyin. Tedavi için en uygun zaman sabahın erken saatlerinde. 
Genellikle, yabani otları öldürmek için beyaz sirke kullanılır. Ayrıca bir elma alabilirsin. Bu “halk” herbisitini kullanmaya karar veren yaz sakinlerine, büyük miktarlarda besin maddelerini topraktan temizleyebildiğini bilmeliyiz.

Sirke ve tuz . Bu kombinasyon ayrıca yabani otları öldürür ve onları sonsuza dek yok eder. Böyle bir çözüm hazırlamak için 5 litre sirke ve bir bardak tuzu karıştırın. Tüm bu özenle karıştırın ve ot. Bu oldukça tehlikeli bir çözüm olduğundan, sağlıklı bitkilere düşmediğinden emin olun.

Soda. Bu ürün doğal bir alkali olarak işlev görür, bu nedenle toprağa zarar vermez, ancak yabani otları yok eder. Soda kullanmak için, onu ot köküyle doldurmanız ve uzun süre beklememeniz için bir sonuç beklemeniz gerekir.

Talaş. Bu yöntem parlak yataklara sahip olanlar için uygundur ve açıkça işaretlenmiştir. Sonbaharda, bahçe kenarındaki talaşları serpiştirmeniz ve kazmanız gerekir. Yine baharın gelişiyle, bahçenin kenarlarını talaşla doldurun ve bırakın. Yabancı otun kök sistemi talaştan kırılamaz, dolayısıyla ölecektir.